Gruzja – wino i kuchnia – warsztaty w Magazynie Wina

Gruzja cudownie smaczna i winna 🙂

Genialne warsztaty w poniedziałkowy mroźny wieczór zorganizowała Vinisfera w krakowskim Magazynie Wina. Tajniki grillowania zdradził Pavel Portoyan, czyli co wybrać, jak marynować, jak smażyć, aby uzyskać pyszne soczyste mięso i warzywa. Z kolei Keto Prangulaishvili, rodowita Gruzinka, pokazała jak przygotować kilka potraw z jej rodzimej kuchni.

I tak wespół w zespół (co widać na załączonych fotkach) zabraliśmy się wszyscy ochoczo do pracy. Na początku garść teorii, a później oddaliśmy się wspólnemu gotowaniu. By uprzyjemnić nam kulinarne zmagania i doznania, Mariusz Kapczyński dbał o zawartość naszych kieliszków. A wyśmienitego gruzińskiego wina nie brakowało.

Na ten moment zapraszam na fotorelację, a przepisy na potrawy i kilka słów o gruzińskich winach pojawią się już wkrótce na łamach tygodnika Temi (www.temi.pl), a po publikacji też tutaj na stronie w osobnym wpisie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *